Tocopherols
토코페롤의
항산화 특성은 이미 알려져 있으며 오랫동안 이용되어 왔습니다. 전통적 토코페롤 보충제는 주로 형태에 초점을 맞추고 있습니다. 하지만
햄프를 비롯한 많은 식물은 γ-토코페롤 수치가 상당히 높습니다. 둘 다 항산화제 활동을 나타내지만, 그들의 상이한 대사 경로는 각각의 이성체(isomeric) 형태에
다른 특정 활동을 발휘합니다.
Antioxidant properties of tocopherols have been known and exploited for some
time. Traditional supplementation of tocopherols has primarily focused on its
form. Many plants however, including hemp, tend to have significantly higher
levels of γ-tocopherol.
Although both exhibit antioxidant activity, their differing metabolic paths
confer other specific activities to their respective isomeric forms.
α-토코페롤은 형상화된 비타민E 보충제에 있는 1차(보통 배타적) 토코페롤입니다. α-토코페롤은 소장(intestine)에서 발견되는 경향이 있는 γ-토코페롤과는 반대로 혈장으로 우선적으로 분비됩니다 (Stone & Papas, 1997). 토코페롤에게 항산화제의 특성과 다른 특성을 갖게 만드는 것은 혈장에 있는 α-토코페롤의 농도입니다. α-토코페롤은 세포막 이중층에서 지방 acyl 사슬 사이의 인터칼레이션(intercalation)을 통해 세포막 유동성을 증가시킬 수 있습니다 (Berlin et al., 1992). 자료는 세포막 안에서의 증가된 유동성과 α-토코페롤 함량 간에 직접적 상관 관계가 있음을 시사합니다 (Berlin et al., 1992). α-토코페롤의 생물적 활동은 간에서 매우 낮은 밀도의 지단백질로 분비되는 큰 친화력의 결과로 γ-토코페롤보다 상당히 높은 경향이 있습니다 (Stone & Papas, 1997). 하지만 이러한 증가된 생체활동이 α-토코페롤을 보다 효과적인 항산화제로 만들지는 못합니다; γ-토코페롤은 α-토코페롤보다 낮은 peroxynitrite 농도에서 포스파티딜콜린하이드로퍼옥사이드 형성을 보다 효과적으로 억제합니다 (Wolf, 1997). γ-토코페롤은 50ppm 미만 농도에서도 생체외 (in vitro)에서 상당한 항산화 효과를 나타냈습니다 (Lampi, Hopia, & Piironen, 1997). 또한, γ-토코페롤은 α-토코페롤 보충제와 비교하여 관상동맥심장질환 예방에 전반적으로 더 효과적입니다 (Wolf, 1997).
햄프오일 전문
α-Tocopherol is the primary (usually
exclusive) tocopherol in formulated vitamin E supplements. It is preferentially
secreted into plasma as opposed to γ-tocopherol which tends to be found in
the intestine (Stone & Papas, 1997). It is α-tocopherol’s
concentration in the plasma that gives it properties other than that of an
antioxidant. α-tocopherol may induce increased
membrane fluidity through intercalation between fatty acyl chains in the
membrane bilayer (Berlin et al., 1992). Data suggests that there is a direct
correlation between increased fluidity and α-tocopherol
content in the membrane (Berlin et al., 1992). The biological activity of α-tocopherol tends to be significantly higher than γ-tocopherol as a result of its greater affinity to be secreted by
the liver into very-low density lipoproteins (Stone & Papas, 1997). This
increased bioactivity does not however make α-tocopherol a more effective antioxidant; γ-tocopherol inhibits phosphatidylcholinehydroperoxide formation more
effectively at low peroxynitrite concentrations than does α-tocopherol (Wolf, 1997). γ-Tocopherol
has been shown to have significant antioxidant effects in vitro even at
concentrations less than 50 ppm (Lampi, Hopia, & Piironen, 1997). In
addition, γ-tocopherol is
overall more effective in protecting against coronary heart disease, as
compared to α-tocopherol supplementation (Wolf, 1997).
아마도 널리
연구된 적이 없는 γ-토코페롤의 가장 흥미로운 활동은 항암제, 특히 대장암과 관련하여 작용할 수 있는 능력일 것입니다. γ-토코페롤은 담즙을 통해 장 및 대변 물질로 분비되기 때문에 지질 과산화를 억제하고 장에서 돌연변이 유발성 과산화물
생성을 감소시킬 수 있습니다 (Stone & Papas, 1997). 궁극적으로 플라스마에서
활동하는 것과는 대조적으로 콜론으로 배설 됨으로써, γ-토코페롤은 반응성 질소 산화물 종에 의한 DNA 손상을 최소화 할
수 있습니다 (Stone & Papas, 1997).
Perhaps the most interesting activity of γ-tocopherol which has not yet been
widely studied, is its ability to act as an anticancer agent, specifically with
respect to colon cancer. Because γ-tocopherol
is secreted via the bile into the intestine and fecal material, it can inhibit
lipid peroxidation and reduce the formation of mutagenic peroxidation products
in the bowel (Stone & Papas, 1997). Ultimately, by being excreted into the
colon, as opposed to being active in the plasma, γ-tocopherol is able to minimize DNA damage caused by reactive
nitrogen oxide species (Stone & Papas, 1997).
햄프씨드오일 내에서,
γ-토코페롤은 α-토코페롤보다 현저히 많은 양이 존재하며; 테스트한 Fedora 샘플은 γ-tocopherol이 478mg/L이었으며, α-토코페롤은 미량이었습니다. 하지만 둘 다 각각의 생리적
체계에서 항산화 물질로서 중요한 역할을 합니다. 그들이 보유하고있는 추가의 생체 활성 특성은 햄프씨드오일의
구성요소로서의 이점을 더합니다.
Within hemp seed oil, γ-tocopherol
is present in significantly higher quantities than α-tocopherol; the Fedora sample tested
had 468 mg/L of γ-tocopherol with
only trace amounts of α-tocopherol. They
both however, play an important role as antioxidants in their respective physiological
systems. The additional bioactive properties they possess add to their benefits
as components of the seed oil.
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