햄프씨드오일 성분과 영양의 중요한 공급원으로서의 햄프씨드오일의 잠재력
The Composition of Hemp Seed Oil and Its Potential as an Important Source of
Nutrition
Cary Leizer, David Ribnicky, Alexander Poulev, Slavik Dushenkov, Ilya Raskin
초록 ABSTRACT.
햄프씨드오일의 지방산 및 천연산물 함량을
GC-MS 및 LC-MS로 분석하였습니다. 리놀레익산(linoleic acid, LA)과
α-리놀레닉산(linolenic acid, LNA)의
존재는 이미 보고된 3:1 LA:LNA의 비율로 확인되었습니다. 종전에
보고되지 않았던 β-카리오필렌(caryophyllene, 740mg/L), 미르센(myrcene, 160mg/L),
β-시토스테롤(sitosterol,
100-148g/L) 및 미량의 메틸 살리실레이트(methyl salicylate)가 관찰
되었습니다. 미량의 칸나비디올(cannabidiol, CBD)도 검출되었습니다. 항균제(antimicrobial
agent)로서의 효능을 결정하기 위해 오일을 생물적으로 분석하였습니다. 1차 검사에서
일부 생체활성(bioactivity)이
관찰되었습니다.
The fatty acid and natural product content of hemp seed oil was analyzed by
GC-MS and LC-MS. The presence of linoleic acid (LA) and α-linolenic acid (LNA) were confirmed in their previously reported
ratio of 3:1 LA:LNA. The presence of β-caryophyllene (740 mg/L), myrcene (160 mg/L), β-sitosterol (100-148 g/L) and trace
amounts of methyl salicylate was observed in the oil which had not been
previously reported. Trace amounts of cannabidiol (CBD) were also detected. Bioassays
were performed with the oil to determine its effectiveness as an antimicrobial
agent. Some bioactivity was observed during the primary screening.
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Cary Leizer, BA, Rutgers University, Cook College(59 Dudley Road, 뉴브런스위크, NJ 08901-8520), Biotech Centre의 Ilya
Raskin 연구소의 연구 조교(Research Assistant)
laboratory of Ilya Raskin, Biotech Center, Rutgers University, Cook College, 59
Dudley Road, New Brunswick, NJ 08901-8520.
David Ribnicky 박사와 Alexander Poulev 박사, Phytomedics, Inc.(2245 Route 130, Suite 103, Dayton, NJ 08810)에서
자금을 조달한 Rutgers 대학 Biotech Center의
연구실 연구원(Research Associates)
laboratory of Ilya Raskin, Biotech Center, Rutgers University with funding from
Phytomedics, Inc., 2245 Route 130, Suite 103, Dayton, NJ 08810.
Slavik Dushenkov, PhD , Consolidated Growers & Processors, PO에
대한 연구개발 담당 수석 부사장 Box 2228, Monterey, CA 93942-2228.
Executive Vice President of Research and Development for Consolidated Growers
& Processors, P.O. Box 2228, Monterey, CA 93942-2228.
Ilya Raskin 박사는 Rutgers의 Biotech Center에서 대규모 연구그룹을 이끌고 Phytomedics,
Inc.의 창립자겸 회장이며 Rutgers University 교수
Ilya Raskin, PhD, is Professor of Rutgers University who leads a large research
group within the Biotech Center of Rutgers and is the Founder and Chairman of
Phytomedics, Inc.
주소: David Ribnicky. Journal of Nutraceuticals, Functional & Medical Foods Vol. 2 (4) 2000 2000 년 Haworth Press, Inc.에 의해 판권 소유.
Address correspondence to: David Ribnicky at the above address. Journal of Nutraceuticals, Functional & Medical Foods Vol. 2(4) 2000 2000 by The Haworth Press, Inc. All rights reserved.
키워드 KEYWORDS
Hemp (Cannabis sativa L.) seed oil, 필수지방산(essential fatty acid), 리놀레익산(linoleic acid), α-리놀레닉산(linolenic acid), β-시토스테롤(sitosterol), 칸나비노이드(cannabinoids), 기능성 식품 (functional food)
약어 ABBREVIATIONS
AA 아라키도닉산(arachidonic acid); CBD 칸나비디올(cannabidiol); CBDA 칸나비디올산 (cannabidiolic acid); DGLA dihomogamma 리놀레익산(dihomogamma linoleic acid); DHA 도코사헥사엔노익산(docosahexaenoic acid); EPA 에이코사펜타엔산(eicosapentaenoic acid); GLA γ-리놀레닉산(γ-linolenic acid); LA 리놀레익산(linoleic acid); LNA α-리놀레닉산(α-linolenic acid); THC 9-테트라하이드로칸나비놀(9-tetrahydrocannabinol)
서문 INTRODUCTION
햄프(Cannabis sativa L.) 씨드오일은
영양 특성은 물론 영양 특성과 관련하여 건강에 효능을 갖고 있습니다. 햄프씨드오일의 지방산 구성이 가장 많이 언급되는데, 오일 함량이 25-35%에 이르며,
전체 햄프씨드는 약 20-25%의 단백질, 20-30%의
탄수화물, 10-15%의 섬유소, 그리고 소량의 미네랄들로
구성됩니다(Deferne and Pate, 1996). 모든 필수 아미노산과 지방산의 완벽한 공급원을
갖춘 햄프씨드오일은 완벽한 영양 공급원 입니다. 또한, 약리적 활성을 나타내는 것으로 밝혀진 성분들도 오일에 있습니다(Deferne and Pate, 1996; Erasmus, 1999).
Hemp (Cannabis sativa L.) seed oil is valued primarily for its nutritional
properties as well as for the health benefits associated with it. Although its
fatty acid composition is most often noted, with oil content ranging from
25-35%, whole hemp seed is additionally comprised of approximately 20-25%
protein, 20-30% carbohydrates, and 10-15% fiber, along with an array of trace minerals
(Deferne and Pate, 1996). With a complete source of all essential amino and
fatty acids, hemp seed oil is a complete nutritional source. In addition,
constituents exist within the oil that have been shown to exhibit
pharmacological activity (Deferne and Pate, 1996; Erasmus, 1999).
햄프오일 전문
햄프씨드오일은 주요 오메가-6 및
오메가-3 다중불포화지방산(PUFA)으로 리놀레익산(LA)과 α-리놀레닉산(LNA)을 각각 함유하고 있습니다. 이들 지방산은 오일의 가장 바람직한
함량으로 구성되어 있으며, 특히 오일의 존재 비율 때문에 아주 바람직합니다. LA 대 LNA의 3:1 비율은
영양에 대해 최적이라고 주장됩니다(Deferne and Pate, 1996, Callaway, Tennila
& Pate, 1996, Erasmus, 1999). 햄프씨드오일에
감마-리놀레닉산(GLA)이 추가로 존재하기 때문에 궁극적으로 대부분의 비교 가능한 씨드 오일보다 영양 가치가 우수합니다.
Hemp seed oil contains linoleic acid (LA) and α-linolenic acid (LNA) as its major omega-6 and omega-3
polyunsaturated fatty acids (PUFA), respectively. These fatty acids comprise
the most desirable contents of the oil, especially due to the ratios in which they
exist. The 3:1 ratio of LA to LNA is alleged to be optimal for nutrition
(Deferne and Pate, 1996; Callaway, Tennila & Pate, 1996; Erasmus, 1999).
The additional presence of gamma-linolenic acid (GLA) in hemp seed oil
ultimately makes its nutritional value superior to most comparable seed oils.
오메가-3 PUFA의 효능은 항암, 항-염증 및 항-혈전
작용 등 입니다. 또한, 식이 오메가-3 PUFA는 일반적인 신진대사 속도를 높이고 지방 연소를 촉진합니다(Erasmus,
1999; Simopoulos, 1994). 칸나비디올(Cannabidiol, CBD)이 햄프씨드오일에도 존재하는 것으로 밝혀졌습니다.
The myriad of benefits reported to be attributable to omega-3 PUFA include
anticancer, anti-inflammatory, and anti-thrombotic properties. In addition,
dietary omega-3 PUFA help to increase general metabolic rates and promote the
burning of fat (Erasmus, 1999; Simopoulos, 1994). Cannabidiol (CBD) has been
found to be present in hemp seed oil as well.
CBD는 항경련성, 항-간질성 및 항균성이 입증되었기 때문에 중요합니다 (Karler and Turkanis, 1973; Ferenczy, Gracza & Jakobey, 1958).
오일 내 CBD 농도는 일반적으로 낮지만 그 존재로 인해 많은 건강 효능이 여전히 발휘될
수 있습니다.
테르페노이드(terpenoid) 화합물이 이전에는 칸나비스 식물의 에션셜 오일에서만 확인되었지만 (Hendriks et al., 1978), 햄프씨드오일에도 존재하는 것으로 확인되었습니다.
테르페노이드도 CBD와 동일한 농도에서 건강 효능이 나타날 수 있습니다.
The presence of CBD is significant because it
has documented anticonvulsive, anti-epileptic, and antimicrobial properties
(Karler and Turkanis, 1973; Ferenczy, Gracza & Jakobey, 1958). Although the levels of CBD within the
oil are typically small, many health benefits may still be gained from its
presence. Although previously identified only in the essential oils of
the Cannabis plant (Hendriks et al., 1978), terpenoid compounds have been
identified as being present within the seed oil. Health benefits may be gained from their presence even at
concentrations similar to that of CBD.
파악된 주요 테르펜은
항-염증제, 항-알레르기성
및 세포보호성 약리적 특성을 지니고 있다고 언급되어 왔습니다 (Tambe et al., 1996).
As is the case with CBD, the presence of these terpenes is most likely the
result of contamination from glandular hairs during oil processing. The major terpenes identified have been cited as having anti-inflammatory,
anti-allergenic, and cytoprotective pharmacological properties (Tambe et al.,
1996).
햄프씨드오일의 영양가를 주로 그 지방산 함량에 기초한 많은 연구가 있지만, 유익한 성분을 함유하고 있는 오일에는 다른 성분도 포함되어 있습니다. β-시토스테롤과 메틸 살리실레이트와 같은 천연 제품은 햄프씨드오일의 영양가를 보완하고 기능성 식품으로서의 효과를 증가시킵니다.
햄프씨드오일에 대한 기존 데이터가 영양 가치를 분명히
보여 주었지만, 이들 추가 화합물은 시장성 있는 가치를 더하며, 추가적인
효능의 질과 특성을 조사할 필요가 있습니다.
While many studies exist which base the nutritional value of hemp seed oil
primarily on its fatty acid content, there are other constituents which are
contained within the oil that possess beneficial properties as well. Natural
products such as β-sitosterol and
methyl salicylate complement the nutritious value of hemp seed oil and
increases its effectiveness as a functional food. Even though the existing data
on hemp seed oil clearly demonstrates its nutritional value, these additional
compounds do add a marketable value, and need to be examined further for
additional beneficial qualities and characterizations.
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